Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szuperhős TAG

2015.06.01

Az Alteron nevezetű youtube-os elindított egy Szuperhős TAGnek nevezett kihívást. Az oldal harmadik születésnapja alkalmából ezt én is megcsináltam.

 

filmfan---szuperhosok.jpg

 

Ennek a Szuperhős Tagnek az a lényege, hogy meg kell válaszolni 11 kérdést, szuperhősös témában. Hogy kissé személyesebbé tegyem az oldalt, úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom ezt a kihívást. Aki meg akar ismerkedni Alteron csatornájával, az kattintson ide. Itt pedig az első Szuperhős Tag videó  tekinthető meg.

 

filmfan---szuperhosok-2.jpg

 

1. Honnan szerzed a szuperhősös tudásodat? (képregény, film, sorozat, internet)

Szerintem filmből és sorozatból igazából nem lehet szuperhősös tudást szerezni, onnan csak kisebb kiegészítéseket sajátíthat el az ember. Jelenleg Magyarországon a legjobb forrás erre egyértelműen az Internet. Én a szuperhősös tudásom nagy részét képregények fogyasztásából nyertem, de csak a legalapvetőbb hősökről, így Batmanről, Pókemberről, Vasemberről, Zöld Íjászról, Amerika kapitányról, valamint az X-menről és kisebb mértékben Flashről és Supermanről is. Azonban ahhoz, hogy teljes képet kaphass minden hős történetéről, ahhoz elkerülhetetlen az internet használata, hiszen az előbb felsoroltak közül szinte csak Batman és Pókember képregény jelent meg Magyarországon, így a többit csak eredeti nyelven lehet beszerezni, és azt is elég nehezen.

 

2. Ki a kedvenc szuperhősöd és miért? 

Ez nagyon nehéz kérdés, már abból a szempontból is, hogy bennem a mérleg soha nem dőlt sem a DC, sem a Marvel oldalára igazán. De talán Flasht nevezném a kedvenc szuperhősömnek, mert igazából Bary Allen egy hihetetlenül szimpatikus személyiség. Általában ő egy boldog karakter volt a képregényekben és elég ügyetlen is, így az ember könnyen tudott vele azonosulni. Ráadásul Flash képessége, a szupergyorsaság, szerintem a legsokoldalúbb képesség, hiszen rengeteg lehetőség van benne, gondoljunk csak az időutazásra…

 

3. Melyik a kedvenc szuperhős filmed?

Ez sem egyszerű kérdés, de nem vágom rá, hogy a Bosszúállók, hiszen a Batman-filmek közül kettőt még ennél is jobban imádtam. Sajnos nem tudok dönteni a kettő között, de az egyik kedvencem az 1989-es Batman-film, a másik pedig a Nolan-trilógiából a Sötét lovag: Felemelkedés. Mindkettő meghatározó élmény volt az életemben.

 

4. Milyen szupererőt választanál magadnak, és mi lenne a szuperhős neved?

Az X-men: Az eljövendő múlt napjaiban láthattunk egy Blink nevezetű mutánshölgyet, aki amolyan teleportálásszerű képességgel rendelkezik. Az ő képessége mellett a szupergyorsaságot is elfogadnám. De szívesen repülnék vagy éppen a gondolatolvasást is elsajátítanám. A nevem pedig valószínűleg (a Tesco örömére) F&F lenne.

 

5. Milyen lenne a titkos főhadiszálláson?

Mondjuk, egy szórakozóhely pincéjében lenne egy csomó modern számítógéppel, ahogy azt a Zöld Íjász sorozatban láthattuk.

 

6. Ha nem lennél szupererős, hogyan válnál szuperhőssé?

Rengeteget edzenék, és megtanulnék nagyon precízen célozni fegyverrel.

 

7. Melyik szuperhőssel nem szimpatizálsz?

Igazából két szuperhős van, akivel valahogy az ember nem tud szerintem azonosulni, az egyik Superman, a másik pedig a képregénybeli Amerika kapitány. Egyszerűen mindkettő a tökéletes ember szinonímája, ami márpedig nem létezik. Ráadásként Superman már gyakorlatilag egy Isten, ami nem feltétlenül jó…

 

8. Melyik szuperhőssel töltenél el egy napot és mit csinálnátok?

Talán Batmannel, és megnézném vele az eddigi összes róla szóló filmet, aztán meghallgatnám, hogy mi a véleménye róluk, plusz elvernénk néhány rossz fiút.

 

9. Milyen magyar szuperhőst tudsz elképzelni?

Néha tényleg elgondolkozok, hogy milyen magyar szuperhőst lehetne létrehozni. Vannak is ötleteim, de azt inkább nem árulnám el.

 

10. Ha holnap felkeresnének Hollywoodból, hogy bármelyik szuperhőst eljátszanád, akkor kit játszanál el?

Szeretem a kihívásokat, ezért mindenképp olyan hőst, aki komoly ellenfelekkel rendelkezik, mert például szívesen nyomoznék Joker után. Úgyhogy talán Batmant választanám.

 

11. Melyik hős nézeteivel, történetével tudsz leginkább azonosulni?

Batmannel. Egyszerűen a hősök közül ő rendelkezik a legösszerakottabb, legkomplexebb eredettörténettel. A másik ok az, hogy ő nem rendelkezik szuperképességgel, csak a saját testi és szellemi erejére támaszkodhat. Éppen ezért vele tudok legkönnyebben azonosulni. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.