Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Napszállta - előzetesen Nemes Jeles László új filmje

2018.07.26

Végre kaptunk egy kis ízelítőt az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének a legújabb filmjéhez, a Napszálltához. 

 

filmfan---napszallta.jpg

 

2014-ben óriási magyar siker született, miután Nemes Jeles László Oscar-díjat nyert hazánk számára a Saul fia című filmjével. Már a rendezővel akkor készített FilmFanos interjúban elárulta, hogy milyen filmes tervei vannak a nem mindennapi sikere után. A rendező következő filmje a Napszállta címet viseli és amint most kiderült, az augusztus 29-én kezdődő Velencei filmfesztiválon debütál majd, miután beválogatták a rangos filmes esemény versenyprogramjába.

A történet az 1913-as Budapesten játszódik, ahol a Jakab Juli által alakított Leiter Írisz a néhai szülei kalapszalonjában szeretne munkát vállalni, ám a hely új tulajdonosa elutasítja őt. Időközben kiderül, hogy Írisznek van egy Leiter Kálmán nevű testvére, akinek addig a létezéséről sem tudott. Így az ifjú hölgy kutatásba kezd a testvére után.

 

 

Azt nem állíthatjuk, hogy a rövid előzetesből túl sok információval gazdagodhattunk volna, de az bizonyos, hogy a századfordulós hangulatra semmiképp sem lesz majd panaszunk. A film szeptember 27-én kerül majd a hazai mozikba.