Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A galaxis őrzői rendezőjét kirúgta a Disney

2018.07.27

Mégsem James Gunn rendezi majd A galaxis őrzői harmadik részét, miután a Disney eltávolította szerepköréből a több éves, botrányos tweetjei miatt. 

 

filmfan---james-gunn.jpg

 

Nem mindennapi eseménysorozat zajlott le a Disney háza tájékán. A The Daily Caller nevezetű konzervatív lap az ismerten Trump-ellenes James Gunn több éves tweetjeivel hozakodott elő, amelyek kellőképpen botrányosak. A Disney az özönvizet megelőzvén egy közleményben kijelentette, hogy megszakítják a közös munkát James Gunn rendezővel, miután nem összeegyeztethető a családbarát stúdió koncepciójával mindaz, amit Gunn a korábbi posztjaival képvisel. Kétség sem fér hozzá, hogy a rendező tweetjei valóban rendkívül botrányosak, ám felmerül a kérdés, hogy valóban szükséges lépés volt-e a rendező végleges eltávolítása a Disney, és így ezáltal a Marvel háza tájáról.

„Akik régóta követnek, azok tudhatják, hogy a karrierem kezdetén, leginkább provokátorként tekintettem magamra, aki olyan filmeket készít és olyan poénokat mond, amelyek felháborítónak és tabunak számítanak. Ahogy már többször elmondtam nyilvánosan, ahogy emberileg, úgy párhuzamosan a munkám és a humorérzékem is fejlődött. Nem mondhatom, hogy jobb ember lettem, de az biztos, hogy sokkalta másabb, mint amilyen néhány éve voltam. Manapság már a szeretetbe és a kapcsolatokba akarom gyökereztetni a munkámat, nem pedig a haragba. Az olyan napjaimnak, amikor olyat akarok mondani, ami sokkoló, csak hogy valamilyen reakciót váltsak ki az emberekből, már vége.” – reagálta James Gunn az esetre.

Azóta egyébként a sztárvilág számos alakja, például a Galaxis őrzői sorozatban Draxet megformáló Dave Bautista, illetve James testvére, Sean Gunn is kiállt a rendező mellett. Hiába, a két Galaxis őrzői résszel mind kritikai és nézői elismerést bezsebelő rendezőnek távoznia kell. Felháborító posztok ide vagy oda, ez az eset mindenképp érdekes, de egyáltalán nem pozitív jövőképet fest Hollywood-nak.