Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A hazai mozinézők is kedvelik az Ernelláék Farkaséknált

2016.10.04

Hajdu Szabolcs Karlovy Vary-díjas filmje, az Ernelláék Farkaséknál már pár nappal a premierje után háromszoros haszonnal zárt.

 

filmfan---ernellaek-farkaseknal.jpg

 

Az Ernelláék Farkaséknál egy állami támogatás nélkül forgatott alkotás, amelyet a rendező és egyben főszereplő, Hajdu Szabolcs a családjával forgatott le a saját otthonában. Az alkotás a cseh Filmfesztiválon elnyerte a fődíjat, valamint Hajdu Szabolcs alakításáért a legjobb színésznek járó díjat is elhozták. Ennél nem is kellett több a hazai mozi nézőknek, ugyanis a szeptember 29-i bemutatót követő négy napban több mint 3861-en, 4,8 millió forint értékben váltottak jegyet az alkotásra, ami konkrétan a háromszorosa a film 1,5 milliós forgatási költségeinek.

 

 

Szerencsére a magyar filmgyártás ismét kezd rátalálni a régi önmagára, ami elsősorban a filmfesztiválokon elért sikerekben mutatkozik meg. A hazai emberek érdeklődését az ilyen sikereket elérő alkotásokkal kapcsolatban mi sem mutatja jobban, hogy Hajdu filmjét a premier előtti vetítésekkel és közönségtalálkozókkal együtt már több mint hatezer ötszázan látták.

 

Kép forrása: www.origo.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.