Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bloodlust (képregény) - kritika

2015.04.10

Remek és izgalmas sztori, fantasztikus rajzok és magával ragadó atmoszféra. És mi a hab a tortán? Az, hogy mindez magyar alkotók tollából származik.

 

filmfan---bloodlust-3.jpg

 

Mostanában a vámpír kultusz aranykorát éljük, hiszen rengeteg vámpíros történetet visznek mozivászonra vagy tévéképernyőre. Ezúttal Kozmajer Viktor és Fábián Péter úgy gondolta, hogy készítenek egy, azaz három vámpír cyber-punk stílusú képregényt. És milyen jó, hogy így tették!         

A történet egy katasztrófa után, a jövőben veszi a kezdetét. Crywenben vagyunk, ami a Föld legnagyobb városállama, ahol a bűnözés még nem látott méreteket ölt. Az utcák bűzlenek a drogtól és az italtól. Itt ismerkedünk meg a főszereplőinkkel, egyikük egy Tisztogatók nevű szervezet tagja, a másik pedig egy vámpír. Szívesen írnék még a sztoriról, de az már spoileres lenne és semmiképp nem akarom elrontani az élményeteket.

 

filmfan---bloodlust-4.jpg

 

Sokan úgy gondolják, hogy a képregények közül csak azok a jók, amelyek a Marvel vagy a DC íróitól származnak.  Kozmajer Viktor és Fábián Péter erre cáfolt rá a képregény-trilógiájával. Ezek a képregények olyan minőségben készültek el, amelyet még jó pár amerikai képregény is megirigyelhet. Az első dolog, amit észreveszünk, ha kinyitjuk a képregényeket, hogy milyen fantasztikus rajzokat készítettek a szerzők. A rajzok már az első számban is nagyon kidolgozottak és látványosak voltak, a második és a harmadik képregényben lévőek pedig egészen elképesztőek.

 

filmfan---bloodlust-5.jpg

 

A sztori nagyon ötletes, végig fent tartja az olvasó figyelmét. A hangulat egyszerűen magával ragadó. Ez annak köszönhető, hogy a készítők egy olyan világot teremtenek a képregényeikben, amelybe könnyen beleképzelhetjük magunkat, hiszen az emberiség simán juthat ilyen sorsra, ha nem vigyázunk. Gondoljunk csak bele, hogy milyen feszült manapság a külpolitikai helyzet a világon. A hangulatot csak tetőzi az is, hogy erről az emberi apokaliptikus világról az írók milyen realista szemmel írnak és adják vissza az egyes eseményeket. Nem szépítik. Az emberiség a saját hibájából ilyen sorsra jutott, és kész.

 

filmfan---bloodlust-2.jpg

 

Habár a szereplőkről annyi mindent még nem tudtunk meg, de ez a következő részek olvasása után nyilván változni fog. Apropó részek. A trilógia jelenleg három részből áll, de már készülőben van a negyedik rész is, ami a Seraph címet kapta. Személy szerint én nagyon várom, hiszen a harmadik képregény befejezése iszonyú ötletes és izgalmas lett, nagyon kíváncsi vagyok, hogy az írók mit terveznek a jövőben. Az első rész 2010-ben, a második 2012-ben, a harmadik pedig 2014-ben jelent meg, tehát két rész kiadási éve között mindig van két év, ami azért elég hosszú idő, de a mondás is úgy tartja, hogy a türelem rózsát terem. Ezért mi szemet is hunyunk e fölött, hiszen a képregények nincsenek összecsapva, egytől egyig nagyon jó minőségben jelennek meg.

 

filmfan---bloodlust.jpg

 

Összességében ez egy remek trilógia, egy igazi vérszívós történet, nem holmi vámpírokkal tarkított, és ezért vámpíros történetként eladott romantikus szenny. Boldogsággal tölt el az is, hogy mindezt magyar emberek írták és magyar emberek adták ki, és remélem, hogy minél több magyar emberhez eljut. Végezetül én ezt a képregény-trilógiát ajánlanám minden vámpír rajongónak, képregény gyűjtőnek, vagy azoknak, akik szeretnének már végre olvasni egy igazi vámpíros sztorit. Remélem, hogy Fábián Péter és Kozmajer Viktor még nagyon sok ilyen remek számmal fog megörvendeztetni minket!    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bloodlust Comics - http://www.bloodlust.hu

2015.04.11 15:05

Köszönjük szépen a kritikád! Örülünk, hogy ennyire tetszettek a képregényeink! Reméljük, hogy a továbbiakban is figyelemmel kíséred a képregénysorozatunkat, hiszen terveink szerint még 2015 végén jön a következő szám, a Bloodlust 4. - Seraph! ;) Annyit mondhatunkk, hogy szerintünk méltó lezárása lesz a Bloodlust képregénysorozat első nagy fejezetének, ami ez első négy számot öleli fel. Utána persze jön a folytatás az 5. számmal, amiben egyre több minden derül ki a vámpíros sztorivonalból is, de többet nem is spoilereznénk a dologról. :)

Az érdeklődők figyelmébe ajánlanánk honlapjainkat: http://www.bloodlust.hu / http://magyarkepregeny.hu / https://www.facebook.com/bloodlustcomics , valamint e-mail címünket: bloodlustcomics@gmail.com és webshopunkat: http://webshop.bloodlust.hu ! :)

Ja! És persze várunk minden érdeklődőt a Bloodlust standjánál 11. Képregényfesztiválon (2015. május 10., vasárnap) a Dürer Kertben: https://www.facebook.com/events/447224545443909

Üdv: Kozi és Peti, a Bloodlust készítői