Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Képregény karakter bemutató: Alfred Pennyworth

2015.06.23

Alfred Pennyworth Batman és Bruce Wayne egyik legfőbb támasza a képregényekben. Sokak egyszerű komornyiknak gondolják, de ennél sokkal kalandosabb életen ment keresztül.

 

filmfan---alfred-pennyworth.jpg

 

Miután ma megjelent a legújabb Batman játék a Batman: Arkham Knight (és már régen olvashattatok bemutatót képregény karakterekről), úgy gondoltam, hogy összefoglalom nektek, hogy ki is valójában Alfred Pennyworth. Mivel Alfred alapvetően a Wayne család komornyikja, egyetlen adaptációból sem maradhatott ki. Láthattuk az eddigi összes Batman filmben, legutoljára pedig a Gotham sorozatban védelmezte és szolgálta az ifjú Bruce Wayne-t. Sokan egyszerű cselédnek gondolják a karaktert, de az imént említett széria már megmutatta, hogy lazán kiüti azoknak a fogait, akik rosszat akarnak Bruce-nak.

 

filmfan---alfred-pennyworth-2.jpg

 

A karakter a DC Comics berkein belül jelent meg először 1943-ban, a Batman 16. számában. Alfred Bob Kane és Jerry Robinson tollából származik. Brit származású ember, akinek hazaszeretetét mi sem mutatja jobban, hogy már fiatalon a Királyi Légierő tagja lett. Remek kiképzést kapott, ebből kifolyólag később otthagyta a légierőt, és a brit titkosszolgálathoz állt. Ám Alfred később megunta az agressziót, így édesanyjának a nyomdokaiba lépve színészetet választotta. Ám nem sokáig maradhatott a pályán, hiszen édesapja halála után, a család hagyományát fojtatva a Wayne család komornyikja lett. Sokáig nem érezte jól magát a munkában, szívesen ment volna újra színészkedni, ám Bruce szüleinek a meggyilkolása után az árva gyermek gyámja lett. Nagyon jó kapcsolat alakult ki köztük, ő készítette fel a gyermeket a felnőtté válásra.

 

filmfan---alfred-pennyworth-3.png

 

Alfred egy rendkívül jó komornyik volt, aki folyton azon fáradozott, hogy a munkájának hibátlanul eleget tegyen. A Batmanné válásban is segítette a gazdáját (például segített a jelmezének a megtervezésében), sokszor ő ápolta és gyógyítgatta a Denevérembert, egy-egy esetleg balul elsült összetűzés után. Az eredeti képregényekben Alfred tudott Bruce Wayne másik énjéről és egy bizonyos fokig támogatta is abban, azonban sokszor már próbálta leállítani benne a gazdáját, ha egy-egy akció során nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Ez történt például akkor is, amikor az igazságosztó a Bane nevű gazfickóval került szembe, ugyanis – ahogy azt a Sötét lovag: Felemelkedésben is láthattuk – ez már kissé sok volt az inas számára, és egy ideig otthagyta a Wayne kúriát, és utazgatni kezdett. Később azonban a szíve visszahúzta Gothambe, Bruce mellé.

 

filmfan---alfred-pennyworth-4.jpg

 

Alfred egy tipikus kifinomult brit ember, aki rendkívül szereti az utazást, a művészeteket. Egy őszinte személyiség, aki maximum Bruce védelme érdekében torzított az igazságon. Mindenről meg volt a saját véleménye, amiket nem félt elmondani a gazdájának, még ha azokat az nem is szívesen hallotta. Sokszor volt olyan, hogy nézeteltérés alakult ki Alfred és Bruce Wayne között, hiszen az inas mindenképp próbálta megvédeni a gazdáját az önpusztító életmódjától. Egy igazi apafigura volt a milliárdos számára, és ez hatványozottan igaz arra a három személyre, akik Batman oldalán, amolyan szárnysegédként küzdöttek a rosszfiúk ellen.

 

filmfan---alfred-pennyworth-5.jpg

 

Mindent összevetve Alfred Pennyworth egy nagyon szimpatikus karakter, akit eddig Michael Gough és Michael Caine formált meg a filmekben. A karaktert a moziban ülve legközelebb a Batman Superman ellen: Az igazság korában láthatjuk majd, ahol Jeremy Irons ölti magára a komornyik öltönyét.    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.