Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Képregénygonosz bemutató: Ultron

2015.05.10

Ultron a Bosszúállók 2 főgonosza, aki a képregényekben rengetegszer csapott össze szuperhősökkel, emellett érdekes eredettörténettel rendelkezik, ezért nézzük is meg, hogy ki is az az Ultron.

 

filmfan---ultron-3.jpg

 

Ultron először az 1968-ban az Avengers 54. számában tűnt fel, majd a Bosszúállók visszatérő ellenfelévé vált. A gonosz Roy Thomas és John Buscema tollából származik. Ultront a Bosszúállók rengetegszer elpusztították, de mindig újjászületett, és kissé más kinézettel, illetve új fegyverekkel tért vissza. Az Ultron 1-et a képregényekben Hank Pym, vagyis a Hangya hozta létre azzal a céllal, hogy békét teremtsen a Földön. Hank feltöltötte tudata másolatát az Ultron prototípusba, aki nem trollkodni kezdett az Interneten, hanem elhatározta, hogy békét tesz a Földön úgy, hogy kiirtja az emberiséget. Azonban először Ultron még nem nézett ki olyan rémisztően, hiszen a legelső verziója még lánctalpakon járt. Azonban a robot önfejlesztéseket csinált magán, jelenleg a 20. Ultronnál tartunk.

 

filmfan---ultron.jpg

 

Az android megteremtése után egyből szembefordult teremtőjével  azzal, hogy kitörölte Pym tudatából  az összes emléket vele kapcsolatban. Ezután Ultron egy álcát hozott létre magának, a Crimson Cowl nevű gazfickót, majd megalapította az Új Mester bűnözők nevű csapatot. Egy csata során a Bosszúállók legyőzték a Mester bűnözőket, de Ultron, hogy összezavarja a hősöket, elrabolta Edwin Jarvist, majd hipnotizálta és ráadta a Crimson Cowl jelmezt. Azonban a Bosszúállók rájöttek a turpisságra, így a robotnak el kellett menekülnie.

A vereség után Ultron úgy döntött, hogy létrehozza a saját androidját, akinek a segítségével már legyőzheti a Bosszúállókat. Megteremtette Víziót, aki szintúgy fellázadt teremtője ellen, mint ahogy azt Ultron tette Hank Pymmel. Vízió csatlakozott a bosszúállók csapatához, majd legyőzték a gonoszt. Később Hank Pym Víziónak köszönhetően kezdte visszanyerni emlékeit Ultronnal kapcsolatban.

 

filmfan---ultron-2.jpg

 

Mint már említettem, Ultron az idők során különböző fejlesztéseken esett át, Az Ultron 6 váza például adamtiumból készült, csakúgy mint Rozsomák karmai is. Ebből kifolyólag nagyon nehéz őt elpusztítani. Különböző fegyverei vannak, mint az eschalon sugár, amivel el tudja kábítani az ellenfeleit. Nagyon erős és még repülni is képes. 

 

Olvasd el a Bosszúállók: Ultron kora kritikámat itt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.