Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2 Kaliber - kritika

A 2 Kaliber egy nagyon izgalmas film, ami a kaliberek használata nélkül is ledönti a kritikusokat a lábukról…

 

filmfan---2-kaliber.jpg

 

A filmben a két főszereplőt, Densel Washington és Mark Wahlberg alakítja. Az ő karaktereik olyan rendőrök, akik beépülnek a rosszfiúk világába, de már annyira, hogy néha már azt is megkérdőjelezhetjük, hogy a jók vagy a rosszak táborát erősítik. Szerencsére mi azt nem vonhatjuk kétségbe, hogy ez az alkotás nagyon jó.

Van két rosszfiú, Bobby és Stig, akik valójában ügynökök, habár ezt nem tudják egymásról. Egy remek maffiózó rendőr párost alkotnak. Egy nap bankot rabolnak, hiszen egy hírhedt maffiózót akarnak lebuktatni, ám kiderül, hogy drogbáró átverte őket, hiszen nem az ő pénze volt az, amit a hőseink elloptak. Kiderül, hogy a zsaru párosunk a CIA pénzét lopta el. Olyan, mint egy kész átverés élesben. Elszabadul a pokol, hiszen kialakul egy olyan felállás, amiben mindenki mindenki ellen harcol.

 

filmfan---2-kaliber-2.jpg

 

A történetet nem szeretném nagyon bolygatni, hiszen tipikus akciófilm sztori. Ebbe nem szeretnék belekötni sem, hiszen nincs se túlspilázva, se nagyon leegyszerűsítve. Olyan ez történet, amin ki tud az ember kapcsolni. Helyenként talán kicsit el lehet veszteni a fonalat,de nem vészes hiszen aztán „útbaigazítást” kapunk. Ez az összezavarodás abból fakadhat, hogy a filmben talán kicsit túl sok olyan személy volt, akik keresztbe tettek hőseinknek. Egy remek akciófilm, ami szerintem nagyon jó, egy kis lazuláshoz a haverokkal. Habár nem csak a kitűnő akciójelenetek miatt, hiszen a poénok is többségében elég jók.

A film elég mocskos humora az, amin talán még egy faképű ember is elmosolyodik. Félre ne essék nem egy jó vígjátékot megszégyenítő humor van a filmben, hanem viszonylag kevés, de néhol nagyot ütő nevettetőforrás. A színészek nagyon jók, de hát mi mást várjunk, ha olyan jó színészek a film főszereplői, mint Densel Washington és Mark Wahlberg.

 

filmfan---2-kaliber-3.jpg

 

A film végig pörgős és a figyelmünk egy percre sem lankad el a 100 perces játékidő alatt. Egy egész jó alkotás, ami habár nem az év eddigi legjobb akciófilmje, de így is rendkívül szórakoztató és izgalmas. A filmet végig átszelik a lövöldözések, és az izgalmasabbnál, izgalmasabb jelenetek. Megéri megnézni haverokkal vagy akár egyedül is, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz.

Értékelés: 8/10

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.