Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A birodalom visszavág!! - 300: A birodalom hajnala - kritika

2014.04.18

 Munkára fel szárazföldi patkányok! Ja, bocs eltévesztettem a házszámot!

 

filmfan.png

 

Mit is mondhatnék a 300 második részéről? Nagyjából annyit, hogy sokban hasonlít az első részhez, ami a korábbiban jó volt, az többségében itt is, ami rossz volt, az ugyanúgy itt is az. De kezdjük a sztorival!

Miután a perzsák lemészárolják Leonidászt és az embereit, a görögöket már valóban fenyegeti az, hogy elvesztik a szabadságukat és a Perzsa Birodalomba fognak tartozni. Az utolsó reményük egy eszes hadvezér, Themisztoklész, akinek talán sikerül egyesíteni a görögöket, és ha ez sikerül, akkor legyőzhetik Xerxész seregeit. Ám ezúttal már nem szárazföldön ütköznek meg, hanem a nyílt vizeken.

 

 

filmfan-300-6.jpg

 

Az egész film egy kicsit átdolgozott történelem leckével indul. Megtudjuk, hogy hogy is kezdődött a háború és azt is, hogy Xerxész miért nem fejezi be a hadjáratot. A filmben gyakran flashbackek vannak, amelyek azoknak is érthetővé teszik a történetet, akik nem látták az első részt vagy esetleg hiányoztak a történelem órákról. Azonban ezek a visszaemlékezések azt tanúsítják, hogy a 300 – A birodalom hajnala, önálló filmként nem állja meg a helyét. Azért nevezem önálló filmnek annak ellenére, hogy ez egy folytatás, mert igazából szinte egyszerre zajlik a két rész.  Ez a legnagyobb problémája a filmnek, hogy még maga sem tudja, hogy mi akar lenni: folytatás vagy önálló alkotás.

 

filmfan-300-3.jpg

 

A film még most is nagyon izgalmas és véres, (az utóbbiról mindenki eldönti, hogy ez számára pozitívum vagy negatívum), a mozgások jól megkoreografáltak és látványosak. A csatajelenetek talán még jobbak, mint az elsőben, legalább is nekem jobban tetszettek és izgalmasabbnak is tűntek. Ez bizonyára azért van, mert ötletesek a csaták. A görögök rengetegszer hadi cselt visznek végbe, amely élvezetesebbé teszi ezeket a jeleneteket. Az ütközetekben a görög katonák mozgása nagyon jól néz ki, így látványosak az összecsapások, szint úgy, mint az első részben. De az a hiba sajnos még mindig megmaradt, hogy a CGI-os vér nagyon rosszul néz ki. Eléggé eltúlozták, ezért nagyon röhejes. Egy kicsit talán többet is kellett volna ezzel foglalkozni.

 

 

filmfan-300-4.jpg

 

A filmben nagyon jók a zenék. A harcos jeleneteket még izgalmasabbá teszik az epikus zenei aláfestések. A karakterek közül Artemisia a legjobb, aki egy görög származású perzsa hadvezér. Ez volt az a karakter, akit a legjobban meg lehetett tölteni élettel. Egy tipikus erős női karakter, aki szexis és egyben brutális is. Nem csoda az, hogy az őt alakító Eva Green játéka a legkiemelkedőbb. Habár azt nem mondhatom, hogy a Themisztoklészt alakító Sullivan Stapleton labdába sem rúghat mellette, de azért kicsit gyengébb az alakítása. Gyakran van az, hogy Sullivan fapofával néz a kamerába, de a harci jeleneteknél már kellően átéli az izgalmakat. Nekem Themisztoklész valamivel szimpatikusabb volt, mint a korábbi részben Leonidasz, ugyanis amíg az utóbbi inkább csak a fizikai erőnlétére, addig az előbbi már a tudására is számíthatott a csatatéren.   

 

filmfan---300-5.jpg

 

Ebben a részben is kivillan néhány női mell, a női nézőknek pedig a kockahas mutogatások válhatnak kedvükre. A filmnek igazából nincs túl sok mondanivalója, úgyhogy nem is nagyon szeretnék vele tovább foglalkozni. Ez egy nagyon pörgős akciófilm, ha megnézed, akkor csak kapcsold ki az agyad és élvezd a csatajeleneteket.

Értékelés: 8/10

 

 

 

 

Olvasd el ezeket is!

 

 

Johnny Depp ezúttal az interneten kalózkodik - Transzcendens - kritika

filmfan---transzcendens.png

  A Transzcendens egy rakásnyi érdekes kérdést feszeget, azonban   egy valami hiányzik: a válasz.

  Mi lenne velünk, ha egy nap leállna az internet és az összes többi               árammal működő kütyü? Tudnánk boldogulni? Vagy vége lenne az             emberiségnek? Ez a leállás bármelyik nap bekövetkezhet? Készíthetünk     öntudattal rendelkező robotokat? Vagy akár az internetnek is lelket             adhatunk? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések kerülnek elő a                       Transzcendens című filmben. tovább!

 

 

 

Amerika kapitány visszatér és jobb mint valaha!

filmfan---amerika-kapitany.jpg  Tudjátok, van olyan, amikor egy film második része labdába se tud   rúgni az első       mellett. Na, ezúttal ugyanez történt, csak éppen       fordítva. Hiszen a második rész az   első fölé magasodik.

  Az Amerika kapitány első része 2011-ben került a mozikba. De nem ért el   nagy népszerűséget sem a kritikusoknál, sem pedig a nézőközönségnél.     Ez annak volt         betudható, hogy a filmmel a Marvel nem akart olyan       sokat vacakolni, ezért egy kicsit       „összecsapták” az alkotást. Ám             ezúttal a Marvel már kellően odafigyelt az új részre, így   egy fantasztikus   filmet kaptunk, ami kicsit eltér a stúdió többi darabjától. tovább!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.