Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A plüss mackó árnyékában - Hogyan rohanj a veszTEDbe - kritika

2014.06.16

Egy film, melynek Seth MacFarlane a főszereplője, a rendezője és az írója is. Habár a humorista korábbi alkotásai mellett a Hogyan rohanj a veszTEDbe elenyésző darab, de azt hiszem, hogy még így is megvan a hétvégi szórakozás.

 

filmfan---hogyan-rohanj-a-vesztedbe.jpg

 

Seth MacFarlane remek humorista. Már rengetegszer bizonyította, hogy ami a keze ügyéből kikerül, garantáltan röhögőgörcsöt okoz. A Ted, a Family Guy és Cleveland Show után a Hogyan rohanj a veszTEDbe című western komédia a következő, amelyen jókat nevethetünk, annak ellenére is, hogy nem olyan eget rengető alkotás, mint az előbb említettek.

Albert (Seth MacFarlane) egy átlagos birkapásztor, aki utálja a vadnyugati életet, hiszen millióféleképpen meg lehet halni a rengeteg veszély miatt, mint például a kocsmai bunyók, párbajok vagy éppen indiánok. Nézeteit hangoztatja is, ezért sokan egy gyáva lúzernek tartják. A barátnője, Louise (Amanda Seyfried) is szakít vele egy másik férfi, Foy (Neil Patrick Harris) miatt. Albert ezen nagyon kiakad, így hát dühében párbajra hívja ki Foyt. Azonban a birkapásztor egyáltalán nem ért a lövészethez. De pont ekkor érkezik a városba Anna (Charlize Theron), a hírhedt revolverhős bandita (Liam Neeson) felesége.  A nő megtanítja Albertet a lövészetre. De megérkezik bosszúszomjasan Anna férje is, ezért Albertnek meg kell küzdenie a gazfickóval.

 

filmfan---hogyan-rohanj-a-vesztedbe-2.jpg

 

A Hogyan rohanj a veszTEDbe a vadnyugati társadalom kifigurázása. Seth nagyon meg akarta mutatni, hogy mennyire veszélyes is volt akkoriban az élet, hiszen lényegében ez képezi a film alapját. Ezért sokszor vannak a filmben viccesnek szánt halálesetek. Ez az első két alkalommal még vicces is, de aztán már erőltetetté válik, főképpen azért, mert ezeket már láttuk az előzetesekben. Szerencsére ez a többi poénokra nem igaz, hiszen azok élvezhetők. Nagyon jókat lehet röhögni rajtuk. Habár nem akkorát és nem annyit, mint a Tedben, de azért itt is lesz min kacagni a majdnem két órás játékidő alatt. A szex viccek, a füves poénok és ami nekem különösen tetszett, Albert apukájának a mondatai, nagyon viccesek lettek. A film egyes pontjain szó szerint röhögőgörcsöt lehet kapni, de sajnos ez nem mindig igaz, mert sokszor ugyanaz a vicc többször is visszatér.

 

 

filmfan---hogyan-rohanj-a-vesztedbe-4.jpg

 

Sajnos a játékidő túlságosan hosszú. Nem értem, hogy miért kell majdnem kétórásnak lennie egy vígjátéknak, hiszen a sztori nem annyira érdekes, hogy végig fent tartsa a figyelmünket. Ha nem is nagyon, de a film egyes pontjai kicsit unalmasak. Seth MacFarlane alakítása elég gyenge, de még elviselhető, viszont a többi színész, főként Charlize Theron és Liam Neeson játéka nagyon jó. A filmben még cameok is vannak, amelyeket nagyon eltalált a rendező, főleg a másodikat, jókat röhöghetünk rajtuk. Az viszont nem tetszett, hogy hazánkban nagyon direkt címet kapott a film. Az eredeti címe a Million ways to die in the west. Ez azt jelenti, hogy millió dologtól meghalhatsz a vadnyugaton. Ezért nem értem azt, hogy hazánkban mért utalnak a filmcímben a Tedre.   

 

filmfan---hogyan-rohanj-a-vesztedbe-3.jpg

 

Nem is húznám tovább a szót. Habár Seth MacFarlanetől a Ted mellett a Hogyan rohanj a veszTEDbe egy felejthető film, de nem annyira szörnyűséges. Habár egyes poénok már kicsit erőltetettnek hatnak, de a többi nagyot üt, így összességében elég jó vígjáték lett. Ha szeretnél jókat röhögni, akkor mindenképp nézd meg!

 

Értékelés: 7,5/10  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.