Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családi üzelmek - kritika

2013.08.23

Miből is áll egy minta család? Díler apából, sztriptíz táncosnő anyából, csöves nővérből és született lúzer fiúból. És mi kell ahhoz, hogy ez a film az év egyik legjobb vígjátéka legyen?  Hát valami ilyesmi.

 

filmfan---csaladi-uzelmek.jpg

 

Sajnos ezért idén nem jár neki olyan nagy gratuláció, hiszen ez nem olyan nagy teljesítmény. Idén felettébb gyengén teljesítettek a vígjátékok. A Személyiségtolvaj című filmet lepipálni, nem nagy kunszt, a Nagyfiúk 2-ről inkább ne is beszéljünk, mivel az a film inkább egy trágyadomb, mint egy vígjáték.  Az egyetlen film, amely azért jól sikerült ebben a műfajban, az a Másnaposok 3 volt, de sajnos már az sem volt ugyanolyan jó, mint egykoron az első rész. Eljutottunk a Családi Üzelmekhez, ami egy egész jó lett.

A történet szerint egy David nevű dílertől (Jason Sudeikis) egy csapat huligán ellopja a keresetét és a kimaradt füvet , ami miatt nem tud elszámolni a főnökénél. Perkálnia kell, de mivel nincs pénze, ezért át kell hoznia Mexikóból egy „kis füvet”. David megkéri az egyik sztriptíz táncosnő szomszédját (Jennifer Aniston), hogy játssza el a feleségét, egy lúzer fiút (Will Poulter) és egy hajléktalan lányt (Emma Roberts) pedig arra, hogy formálják meg a gyerekeit. Mindezt azért, mert azt gondolja, hogy amíg őt egyedül simán kiszúrnák, addig egy családot sosem piszkálnának a határon. Jó az elképzelés, csak az a probléma, hogy a „kis fű” az nem is olyan kis adag, mivel az egész lakókocsijukat tele rakják vele. Davidnek határidőre kell a drogot a főnökhöz kézbesíteni, csak előbb ehhez át kell jutnia a határon és számtalan akadályon…

 

filmfan---csaladi-uzelmek-2.jpg

 

Mi is a legfontosabb egy vígjátékban? Hát az, hogy lehessen rajta nevetni. Ezen a filmen, kijelentem, lehet, mégpedig nem is keveset. Igazi szókimondó film, hiszen a legtöbb vicces mondat káromkodásból fakad, de annyira pimaszul, hogy még nagyszülők is nevetnek rajta. Akinek bejön és megnézné, az ne a 9 éves gyerekével együtt tegye! Vannak benne kisebb-nagyobb poénok, persze ezeknek a „bazd meg” elmaradhatatlan kelléke. Igaz nem ez volt az eddigi legviccesebb vígjáték, amit láttam, mert nálam a csúcstartó az utóbbi időkből még mindig a Ted, de ennek ellenére nagyon jókat nevettem, az alpári szöveg ellenére is. Legjobban szerintem David poénjain lehetett röhögni, amihez hozzájárult Jason Sudeikis fantasztikus alakítása. Nagyon elámultam, hogy ez a színész milyen jól megformálta ezt a karaktert. Jennifer Aniston jó volt, mivel az a színésznő leginkább a vígjátékokhoz ért, de a filmben kiderült róla, hogy mesés tehetsége van a sztriptizkedéshez, miután a filmben előadott egy kis táncos showt is. Will Poulter játéka nekem olyan közepesnek, kicsit ingadozónak tűnt. A film elején kicsit gyatra volt, de aztán már feléledt a szerephez. Az egyetlen problémám,  Emma Roberts alakításával és  karakterével van. Ugyanis az a karakter nagyon unalmas és egyhangú volt, néha feleslegesnek éreztem így a filmben. Jó poénjai voltak, de adhattak volna neki egy kis személyiséget is. Úgy lehet, hogy ennél meggyőzőbben alakított volna a Emma is.

 

filmfan---csaladi-uzelmek-3.jpg

 

A filmben vannak izgalmasabb részek, ugyanis van egy gonosz díler, de sajnos őt egyáltalán nem ismerjük meg, így nem is tartjuk annyira veszélyesnek. Romantikus szál is akad, nem is egy, hanem három, amelyek a film végére kibontakoznak, ezek sejthetőek voltak, de mégis jót tett a film végének. A film akciós része elég jó, de azért kicsit a háttérbe szorult , hogy üldözik is a főhőseinket! Habár lehetett sejteni, hogy mi lesz a film végkifejlete, ezt nem akarom elárulni, de sejthetitek, hogy a klasszikus happy end az…. Millerék a drog mellett egy igazán jó filmet szállítottak le nekünk. És ha megnézted a filmet, ne hagyd el egyből a mozi termet, hanem nézd meg a film után következő baki válogatást is! Igazán vicces!

 

Értékelés: 7/10

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.