Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezért ne engedd Tony Starkot számítógép közelébe! - Bosszúállók: Ultron kora - kritika

2015.05.10

A Bosszúállók: Ultron kora készítőinek a vállára túl sok feladat nehezedett és sajnos ezeket nem tudták hibátlanul megoldani, de még így is egy remek filmet kaptunk.

 

filmfan---bosszuallok-2.jpg

 

A 2012-es Bosszúállókat a képregény filmek szempontjából nyugodtan nevezhetjük korszakalkotó produkciónak. A vászonra adaptálni a Bosszú Angyalait, amelyben egy csapattá kovácsolódik az összes szuperhős a Marvel Filmes Univerzumából, egyszerűen zseniális húzás volt a stúdiótól, amit mind a közönség, mind a kritikusok imádtak. Már akkor egyértelmű volt, hogy folytatás/folytatások kellenek a filmnek.

A 2013-as Comic-conon aztán jött a hír, hogy a film alcíme az Ultron kora lesz. Mondanom sem kell, hogy mekkora örömöt váltott ki ez minden rajongóból, hiszen a címben szereplő gazfickó a Marvel univerzum egyik legikonikusabb gonosza. Én is nagyon boldog voltam, ám miután egyre több infót tudtunk meg a filmmel kapcsolatban, kezdett bennem legbelül egy kis félelem kialakulni a folytatással kapcsolatban, hiszen az első rész nagyon magasra tette a lécet, így méltán aggódtam, hogy mi lesz, ha nem sikerül ezt a szintet megugrani.

 

filmfan---bosszuallok-2.2.jpg

 

A sztorival nem szeretnék sokat foglalkozni, ahogy a címből is kiderül, ezúttal Ultron tör borsot a hőseink orra alá, miután Tony Stark megteremti azzal a céllal, hogy védelmezze a Földet. Mint már említettem, nagyon nehéz dolga volt Joss Whedon rendezőnek, ugyanis a filmnek több dologban eleget kellett tennie az elvárásoknak. Először is méltó folytatást kellett összehozni az első részhez, fel kellett vezetni a jövendőbeli Marvel filmeket (Amerika kapitány: Polgárháború, Bosszúállók 3) és új szereplőket kellett behozni a Filmes Univerzumba. Sajnos maradéktalanul a film nem tud ezeknek eleget tenni, de kezdjük is az elején.

 

filmfan---bosszuallok-2.3.jpg

 

Az előzetesek ezúttal is egy sötét, komolyabb hangvételű mozit ígértek, amit valamilyen szinten meg is kaptunk. Komolyabb lett, mint az eddigi Marvel filmek, de a készítők mégis sokszor belecsempésztek laza poénokat, amelyek így jó elegyet alkotnak, ám valahogy a film mégis hagy egy kis kívánnivalót maga után. Nagyon vicces és jópofa megszólalásai vannak a filmben Tony Starknak (Robert Downey Jr.) és Sólyomszemnek (Jeremy Renner), amelyek tényleg viccesek, de az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen a sztoriból kiindulva ez a film lehetett volna sokkalta darkosabb is, ám a stúdió ezt végül nem vállalta be.

 

filmfan---bosszuallok-2.4.jpg

 

Vannak itt azonban új karakterek, mint Higanyszál és Skarlát boszorkány, akik elég nagy csalódást okozhatnak a nézőnek, hiszen a vásznon teljesen feleslegesek, főleg az előbbi. Higanyszál sokszor a háttérbe van szorítva, nincs is túl sok mondata a filmben, de Skarlát boszorkánnyal sem sokkal jobb a helyzet. Megismerjük a motivációjukat, de a személyiségükre nem nagyon tér ki a film, ami számomra abszolút csalódás. Annak viszont mindenki örülhet, hogy Sólyomszemnek már sokkal nagyobb szerepe van a filmben, sok jó mondatot hallhatunk a szájából és ez így van jól.

 

filmfan---bosszuallok-226.jpg

 

Azonban akire még kitérnék, az a főgonosz, Ultron. Az ő személyisége nagyon érdekes, hiszen ő valójában nem gonosz, csak félreértelmezi a feladatát, de ebbe nem szeretnék mélyebben bele menni. Egyszerűen fantasztikusan néz ki a vásznon, amit csak tetőz James Spader remek szinkronja, ami miatt megéri feliratosan megnézni a filmet, hiszen a magyar szinkron Ultron esetében hagy egy kis rossz szájízt maga után. Habár a film egyes részein kicsit alább hagyhat a néző érdeklődése, mégis rengeteg akciójelenet van, amelyek látványosak és jól megkoreografáltak, szerintem elég, ha csak a Hulkbaster és Hulk csatáját említem... A CGI külön megér egy misét, azonban a 3D elég hanyagolhatóra sikeredett.

 

filmfan---bosszuallok-2.7.jpg

 

Összességében kaptunk egy remek blockbustert, ami nem sikerült olyan jóra, mint amennyire sokan várták, de egy nagy lépés volt a Marvel számára a Filmes Univerzum építésére. Nagyon várjuk, hogy végre Hangya is csatlakozzon a Bosszúállók csapatához! Szórakoztató film, amelyre úgy kell tekinteni, mint egy felvezető részre, és akkor mindenki elégedetten távozhat a moziból.

 

Értékelés: 8/10

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.