Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyfiúk 2 - kritika

2013.08.02

Egy film tele borzasztó poénokkal és szörnyű színészi alakításokkal. Számomra ez volt a Nagyfiúk 2.

 

filmfan---nagyfiuk.jpg

 

Sok reményt fűztem ehhez a filmhez az előzetesek alapján, reméltem, hogy a Nagyfiúk második része nem lesz olyan szörnyű, mint az első rész. De hangsúlyozom, túl sok reményt fűztem hozzá, ugyanis amit ez a film produkált, az kritikán aluli. Adam Sandlernek tavaly volt egy Apa ég! című vígjátéka, amelyről sokan mondták, hogy Adam legrosszabb filmje, ami aztán be is igazolódott, hiszen Arany málna-díj jelölt lett. De a Nagyfiúk 2 még azon is túltesz. Csodálnám, ha ez a film nem gyűjtene be minimum egy Arany málna-díj jelölést.

 

Általában a kritikáimban le szoktam írni azt, hogy miről szól a film, de most ezt hanyagolhatjuk, hiszen ennek a filmnek nincs története! Igaz, nem kell nagy sztorit várni egy vígjátéktól, de ez még annál is kevesebbet adott. Az első rész sem a történetéről volt híres, de ott legalább, ha nem is túl sok, de volt valami. Na, itt annyi sincs. Az első perctől kezdve egymásra dobálják a poénokat, a viccesnek szánt jeleneteket. Apropó a poénok! Ezek olyan laposak, hogy egyszerűen nem értem, hogy mi bennük a vicces. Ez már a film első jelenetében feltűnik, amikor egy szarvas szembe pisili az egyik főszereplőt. Csak azt nem tudom, hogy mi ezen a vicces, ráadásul úgy, hogy a szarvas meganimálása egy rajfilm figurához hasonló.

 

filmfan---nagyfiuk.jpg

 

Az egész filmen néhányszor nevettem igazán, nagyjából háromszor-négyszer. A többi poénon inkább elszörnyedtem, minthogy nevettem volna, sőt nem értettem, hogy mi olyan vicces a többi néző számára. Azon nevetnem kéne, ahogy egy elhízott szereplő ráugrik meztelenül egy másik fejére? Vagy esetleg azon, ahogy az egyik szereplő hapciböfinggel (köhög, böfög és fingik egyszerre)? De ne higgyétek, hogy nem vagyok vevő az ilyesféle humorra. A tavalyi Ted című vígjáték is így akart megnevettetni, és neki sikerült is, mert abban a filmben ez a humor jól volt használva! Az a film nekem annyira tetszett, hogy DVD-n is beszereztem és azóta vagy húszszor megnéztem. De azt nem hiszem, hogy a Nagyfiúk bármelyik része egyszer ott lenne DVD formájában a polcomon.

 

filmfan---nagyfiuk.jpg

 

A színészek teljesítménye minősíthetetlen! A gyerekszínészektől kezdve, mindenki borzasztó! Ráadásul a filmben ott van Taylor Lautner, akinek inkább azt tanácsolom, hogy menjen vissza a Twiligthba és ott dobja le a pólóját, hiszen csak azért szeretik őt lányok ezrei, nem pedig az alakításáért. Adam Sandler borzasztó, de még rajta is túltesz Salma Hayek. Egy olyan színész sem volt, aki legalább tűrhetően alakított volna.

 

filmfan---nagyfiuk.jpg

 

Az egész Nagyfiúk 2 rettenetes, sőt unalmas is. Számomra ez volt a vígjátékok megszentségtelenítése. Egyszerűen förtelmes. Én azt ajánlom, hogyha azt mondják a barátaid, hogy menjetek el és nézzétek meg, akkor ajánl más filmet, de erre abszolút nem érdemes pénzt szánni. De az a szörnyű, hogy az ilyenre van kereslet, sőt az is kiderült, hogy a statisztikák szerint sokkal több 14 év alatti ment el erre a filmre, mint felnőtt. Ehhez csak gratulálni tudok, hiszen ez aztán az „igazi kulturális fejlődés” a gyerekek számára!

 

Értékelés: 2/10

 

 


Olvasd el ezt is! 

 

 

Tűzgyűrű - kritika

filmfan---tuzgyuru.jpg

Az biztos, hogy a Tűzgyűrű látványvilágától még Michael Baynek is tátva maradt a szája, csak az a baj, hogy a filmnek van pár olyan hibája, amelyek miatt inkább elkerekedik a szemünk.

Guiellermo del Toro ezen a filmen teljesen kiélte a fantáziáját. Már régebben is elmondta, hogy gyerekkora óta imádta a szörnyeket. Ezt elhihetjük, hiszen a filmet a saját ötletei alapján készítette, tehát azok, akik már a könyvesboltokat rohamozzák és a Tűzgyűrű könyvet keresik, azok lemondhatnak róla, hiszen ez a film nem... tovább

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szar

(-, 2013.08.03 23:23)

Jó szar film!!

(roli, 2014.01.31 19:07)

Ez nem igaz mert a szarvas igen is vicce . Ès bizony van valosàg alapja . Szerintem nagyon vicces .Ès csak gratulàlni tudok mert ez a legjobb alakitásuk szerintem. Ès az vicces ,hogy egy dagi leugrik a màsik fejère. Èn magam letöltöltötem ès szinte minde nap megnèzem .Mindenkinek csak ajàlani tudom mert oltàri vicces ,hiszen sokan nèztèk meg . MINDENKINEK AJÀLOM NÈZD MEG !!!!

Re: jó

(marciiii, 2014.02.03 15:10)

Neked ez komolyan vicces??? Szerintem olyan szar film, ahogy van.

Borzsztó a film :(((((

(Marciiii, 2013.08.06 08:56)

nem értem, hogy tetszhet ez a borzasztó film valakinek!! a poénok nagyon gyatrák, azt élveztem a legjobban, amikor spoiler: a fiatalságot szétverik az időósebbek :D