Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Schwarzi visszatér - Terminator: Genisys - kritika

2015.07.09

A Terminator: Genisys Hollywood egy újabb próbálkozása egy film klasszikus felélesztésére, természetesen sikertelenül. 

 

filmfan---terminator.jpg

 

Terminátor filmek. Sosem voltam igazából rajongója a franchisenak, de azt elismerem, hogy a széria első két epizódja tényleg remek alkotás. Ám ezt egyenesen a hidegzuhany követte, ugyanis a Gépek lázadása és a Megváltás nemhogy nem tudta megugrani az előző részek által felállított lécet, de még csak meg sem tudta azt közelíteni. Így a széria már hat éve megrugdosva, szégyenkezve feküdt a porban, de Hollywoodban a pénz nagy úr, így az óriási bevételek reményében megszületett a Genisys, ami most megváltja a filmipart. Ja, nem. Nagyon nem.

 

A történet gyakorlatilag a harmadik és negyedik részt úgy veszi, mintha azok meg sem történtek volna, sőt az első két epizód által felvázolt konstrukción is csavar egyet: Kyle Reese visszatér a múltba azzal a céllal, hogy védelmezze Sarah Connort, ám nagyon benézte, hiszen egy erős, harcias nővel találja szemben magát, akinek már volt egy bébicsősze (már ha egy terminátort nevezhetünk így). Hárman megpróbálják megakadályozni, hogy a Skynet öntudatra ébredjen, hiszen azzal semmissé tehetnék a jövőben az emberek és a gépek között dúló háborút.

 

filmfan---terminator-4.jpg

 

Én is beleestem abba a hibába, hogy vártam valamit ettől az alkotástól. Reméltem, hogy ez a film többet tud majd mutatni egy látványorgiánál, ha nem is a színészek, de legalább a sztori terén. De sajnos a Genisys cselekménye zavaros, gyenge és nem halad sehova. Kétórás játékidőt szánnak egy olyan történetre, amelyet akár másfélórában is lazán le lehetett volna rendezni. Így viszont teljesen élvezhetetlenné válik a produkció. Pedig lenne még potenciál a franchiseban, sőt még a Genisysben is, ám ahelyett, hogy inkább jobban megértetnék a nézővel, hogy miért van két Schwarzi, ki küldte az idősebbet, hogy mik is történtek Sarah Connorral, inkább kapunk egy adagnyi CGI-t a pofánkba. Ez pedig nincs jól. Az utóbbi időben megannyi olyan valami jelenik meg, amit filmnek csúfolnak, pedig semmi köze sincs hozzá. A film művészet, márpedig az nem az, hogy másfél percenként felrobban valami a háttérben.

 

filmfan---terminator-3.jpg

 

Az egyetlen pozitív az egész filmben az a kiöregedő Papa, vagyis Arnold Schwarzenegger. Ám félreértés ne essék, nem az alakítást dicsérem, hiszen nem túl nagy feladat egy érzelemnélküli gép megformálása, hanem ő az egyetlen karakter, amelyik jól van megírva. Nincs olyan nagy szerepe a filmben, de megszólalásai többségén az ember jókat mosolyog. Az is tetszett, hogy lévén Schwarzenegger már nem mai gyerek, nem próbálták még egyszer lenyeletni velünk, hogy még mindig a toppon van. Kora, kiöregedő áramkörei többször is poénforrások a filmben. Ám, amit Jai Courtney és Emilia Clarke ebben a filmben nyújt az hihetetlen. Nem jó értelemben…

 

filmfan---terminator---5.jpg

 

Összességében adott egy film rengeteg akciójelenettel és jó látványvilággal. A film cselekménye nem érdemelne annyi játékidőt, mint amit kapott, sőt még a sztori is kifejezetten kiszámítható – leszámítva azt a bizonyos csavart, ami viszont teljesen feleslegesnek hat. Csak azoknak javasolnám megtekintését, akik mindössze izgalmas jeleneteket és szép CGI-t vártak ettől a filmtől, mert mindenki más óriási csalódásként fogja megélni.

 

Értékelés: 6/10 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.