Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tűzgyűrű - kritika

2013.08.05

Az biztos, hogy a Tűzgyűrű látványvilágától még Michael Baynek is tátva maradt a szája, csak az a baj, hogy a filmnek van pár olyan hibája, amelyek miatt inkább elkerekedik a szemünk.

 

filmfan---tuzgyuru.jpg

 

Guiellermo del Toro ezen a filmen teljesen kiélte a fantáziáját. Már régebben is elmondta, hogy gyerekkora óta imádta a szörnyeket. Ezt elhihetjük, hiszen a filmet a saját ötletei alapján készítette, tehát azok, akik már a könyvesboltokat rohamozzák és a Tűzgyűrű könyvet keresik, azok lemondhatnak róla, hiszen ez a film nem egy adaptáció.

 

A történet napjainkban indul és egészen a jövőig tart, ugyanis egy nap az óceán mélyén megnyílik egy kapu, amiből óriási szörnyek azaz Kaijuk bukkannak elő. Mivel az emberek önmaguk nem bírnák őket legyőzni, ezért szörnyek ellen szörnyeket teremtenek. A mi szörnyeink a jeagerek, azaz két ember által irányított óriási robotok. Ebben a jeagerben két ember driftel, azaz egyikük a bal, a másikuk pedig a jobb agyféltekét irányítja. A jeager programnak évek múltán leáldozik a csillaga, hiszen megszüntetik és helyette egy falat építenek. Ám egy idő után visszakényszerülnek az óriás robotok, hiszen egyre erősebb kaijuk érkeznek a Földre. Lehetséges, hogy egy veterán pilótának és egy kezdőnek sikerül megfékezni az idegeneket.

 

filmfan---tuzgyuru.jpg

 

Már az előzetesekből is láthatta mindenki, hogy a film látványvilága elképesztő lesz. Ez így is történt. A dinókra hajazó szörnyektől kezdve a jeagerekig minden olyan jól mutat, hogy az csak na. A jeagerek irtó jól néznek ki. Engem a kínai és az amerikai óriásrobot ámított el igazán, de persze a többi monstrum is nagyon pofás. Remekül néz ki a vásznon az a jelenet, amikor egy 50 méteres robot egy hatalmas hajóval püföl egy szörnyet. Az összes összecsapás nagyon király, csak sajnos szinte mindet sötétben és vízben vették fel, ezért sokszor nem lehet egészen jól látni az eseményeket, de ez  mellékes dolognak tűnik, hiszen az összes ilyen jelenet ennek ellenére is nagyon izgalmas és látványos. De a filmnek vannak olyan hibái, amelyeket a fantasztikus C.G.I. ellenére sem felejthetünk el…

 

filmfan---tuzgyuru.jpg

 

A karakterek sajnos nem elég kidolgozottak. Nem tudunk meg sokat róluk, ezért nem is állnak annyira közel a szívünkhöz, jó nem túlozom el, hiszen én is izgultam értük, de tényleg meg kellet volna ismernünk a háttértörténetüket és nem csak olyan keveset, mint amennyit a filmben megtudunk. A Gipsy Danger két pilótája között kialakul a szerelem, ami a film végén egy csókhoz vezet, de ez nekem túl korainak tűnt, ugyanis mintha ez a szerelmi szál a háttérbe szorult volna. De ezért nem tudok haragudni, hiszen ez egy akciófilm, nem pedig egy Rómeó és Júlia. A karakterek nem olyan ötletesek a filmben, hiszen feltűnik benne az összes klasszikus akciófilmes karakter, mint a családi trauma sújtotta férfi, a kőkemény, szigorú parancsnok és az ő nevelt, apucinak bizonyítani akaró lánya, őrült tudósok, katona apuka és az ő beképzelt bunkó fia. A színészi játék sem valami fényes, igaz nem kell Oscar-díjas alakításokat várni egy ilyen filmtől, de mégis nagyon gyenge alakításokat láthatunk.  

 

filmfan---tuzgyuru.jpg

 

Igaz, a Tűzgyűrűnek van pár hibája, de ennek ellenére remek szórakozást nyújt a kánikulában, a légkondis mozi teremben ülve, egy kis kólát szürcsölgetve. Csak az apró hibák miatt:

Értékelés: 7,5/10

 

 


Olvasd el ezt is!

 

Nagyfiúk 2 - kritika

filmfan---nagyfiuk.jpg

Egy film tele borzasztó poénokkal és szörnyű színészi alakításokkal. Számomra ez volt a Nagyfiúk 2.

 

Sok reményt fűztem ehhez a filmhez az előzetesek alapján, reméltem, hogy a Nagyfiúk második része nem lesz olyan szörnyű, mint az első rész. De hangsúlyozom, túl sok reményt fűztem hozzá, ugyanis amit ez a film produkált, az kritikán aluli. Adam Sandlernek tavaly volt egy Apa ég! című vígjátéka, amelyről sokan mondták, hogy Adam legrosszabb filmje, ami aztán... tovább