Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Flash - 1. évad kritika

2015.06.01

Egy remek első évadott tudhat maga mögött a Flash, amely olyan jóra sikeredett, hogy a DC sorozatos univerzumának az egyik ékköve lehet.

 

filmfan---the-flash-2.jpg

 

Habár a DC filmes univerzuma nem tudja felvenni a versenyt a Marvelével, hiszen míg utóbbié évről évre tágul, addig az előbbi még csak most látott hozzá a sajátja kiépítéséhez. Azonban a sorozatok frontján már teljesen más a helyzet, hiszen a DC-s szériák sokszor köröket vernek a másik óriás próbálkozásaira. A DC sorozatos univerzumának új tagjától, a Flashtől mind a kritikusi, mind a képregény rajongói énemet levette a lábáról.

Én már nagyon vártam ezt a sorozatot, több okból kifolyólag. Először is, a kedvenc szuperhősöm mindig is Barry Allen Flashe volt, a szerethetősége miatt.  Barryvel az ember könnyen tudott azonosulni, hiszen egy igazi tisztaszívű személy, aki még a legrosszabb emberekben is képes meglátni a jót. Egyszerre érzékeny és laza is. Valahogy kivételt képez a DC többi szuperhőse között, hiszen míg azok közül a legtöbb egy tökéletes isten formájában jelenik meg, addig Barry valahogy mindig ember tudott maradni, amely abban is megnyilvánult, hogy igazából egy kissé ügyetlen, két bal kezes illetőről is van szó, aki szinte mindig – szupergyorsasága ellenére is – elkésik.

 

filmfan---flash-4.jpg

 

Persze, az, hogy jó szériát kapjunk, azon múlott, hogy megfelelő színész öltse magára a Vörös Skarlát jelmezét. Bevallom, először kissé kételkedtem abban, hogy Grant Gustin maradéktalanul el tudja-e játszani ezt a szerepet, de ez a kétkedés mára teljesen elmúlt, sőt odáig megyek, hogy szerintem Grant Gustin a legjobb Flash! Mókás, érzékeny és szerethető. Gustin minden jelentben maximumot nyújt, de aki azt hinné, hogy ő viszi a pálmát az alakítások terén, az nagyot téved. Tom Cavangh Dr. Wellse egyszerűen zseniális. Az ő kilétével kapcsolatos rejtély átszövi az egész sorozatot. Habár a sorozat elején  Caitlin és Cisco karakterét sokszor feleslegesnek éreztem, ez a sorozat végére teljesen megváltozott. Joe karaktere és Jesse L. Martin alakítása is nagyon szimpatikus, szerethető.

 

filmfan---flash-3.jpg

 

A főhős személyiségéből kifolyólag egy teljesen másfajta stílusú, atmoszférájú sorozatra volt kilátás, mint a Zöld íjász vagy akár a többi DC-s sorozat. A készítők olyan sorozatot készítettek, amelyik tud mókás, vicces lenni, de ha kell, akkor drámai és valamivel sötétebb felfogású. Ez az egyik legnagyobb érdeme a sorozatnak. A CGI is sorozathoz képest teljesen tűrhető. Az meg már a ráadás, hogy láthatjuk Reverse Flasht, Captain Coldot, Heath Wawet, sőt még Groddot is.

 

filmfan---flash-2.jpg

 

Voltak különösen jó részek is, például a Zöld Íjász és Flash közös része, a Groddos epizód, meg úgy általában mindegyik, amelyikben Captain Cold szerepelt. De nálam mégis az évadzáró viszi a pálmát. Már nagyon várom a második évadot, hiszen egy nagyon jó alakításokkal tűzdelt, jó atmoszférájú és izgalmas sorozatot kaptunk, ami szerintem minden DC rajongónak kötelező.

 

Értékelés: 9/10

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ferenckoor78@gmail.com

(akimostkezdtecsak, 2020.02.14 21:44)

Engem nagyon megfogott, sosem fordult még velem elő, hogy egy sorozat annyira foglalkoztasson, hogy nem tudok koncentrálni semmi másra egész nap. A karakterek szerethetők, de a legérdekesebb számomra Dr. Wellse akiről minden rész után más lesz a véleményem. Hiába vannak erős utalások a valódi személyére, egészen a 16-17. részig azt hinné az ember, hogy bármilyen zűrös a háttere, igazából csak Flash és az ő biztonsága érdekli. De nem. Bár még nem fejeztem be az évadot, de már lassan kezd kirajzolódni számomra a valódi énje, a szándékai. Viszont ennyi csavar és meglepetés után már nem merek következtetni, mert úgyis máshogy alakul majd :D És most úgy tűnik, hogy már-már zavarossá teszi ez a sok csavar, sokszor egy részen belül több fordulat van mint más sorozatokban összesen, de ez kell, ettől lesz érdekes és lehengerlő! Mindenkinek csak ajánlani tudom!