Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


The Flash - Kiderült, hogy ki a maszkos ember?

2016.05.10

A Flash 2. évada hétről-hétre rejtélyek sokaságát zúdítja a nézőkre, most úgy néz ki, hogy az egyikkel kapcsolatban kiderült az igazság, mégpedig hogy ki a maszkos ember.

 

filmfan---masked-man.jpg

 

Már több hónapja bloggerek, vloggerek és rajongók ezrei próbálják kitalálni, hogy ki lehet a maszkos férfi Zoom börtönében. Először a 13. epizódban találkozhattunk a férfival, amikor Barryiék átutaztak az Earth 2-re. Azóta számos teória született, sokak szerint igazából Wally, Eddie vagy az igazi Jay Garrick van a maszk alatt, ám most egy új elmélet látott napvilágot, amelyben elég nagy a potenciál. Azt viszont hangsúlyoznám, hogy annak ellenére, hogy ez az eddigi leglogikusabb teória, nem jelenti azt, hogy biztosan ez az igazság. A készítők korábban már elárulták, hogy az évadzáróban fogják leleplezni a fogoly kilétét, úgyhogy, ha semmiképp sem akarod elrontani a meglepetést magadnak, akkor ne olvass tovább!

 

filmfan---jay-garrick.jpg

 

Szedjük össze, hogy mit tudunk a maszkosról! Először sokan fekete bőrűnek hitték, ám egy későbbi kép lerombolta az illúziókat, hiszen kiderült, hogy a szereplő bőre fehér és szőke haja van. A fogoly elég tapasztalt lehet, hiszen ismerte a katonai kódjelek használatát. A 14. részben egy dolgot üzent Barryiéknek: Jay. Korábban a sorozat producere, Greg Berlanti ezt posztolta twitterre: „Azoknak, akik érdeklődnek, imádjuk Jay Garricket, soha nem csinálnánk belőle gonoszt.”. Ekkor elég gyanús lett, hogy az igazi Jay Garrick van a maszk alatt, ám az még továbbra sem volt tiszta, hogy ki az igazi Jay Garrick. Hiszen Teddy Searsről kiderült, hogy az ő által játszott karakter Hunter Zolomon, és végig csak elhitette a Star laborosokkal, hogy ő sisakos szuperhős.

 

filmfan---henry-allen.jpg

 

A legújabb, vagyis a 20. Flash részben Henry Allen Barryvel beszélgetett, majd az apuka meglepődött azon, hogy a fia a Garrick nevet használta és elárulta, hogy az ő édesanyjának a leánykori neve is Garrick. Ebből született meg az a teória, hogy a maszk alatt igazából John Wesley Shipp van az igazi Jay Garrickként, csak nyilván egy másik Földről, egy olyanról, amelyiken valamilyen úton-módon eltér Henry eredete az Earth 1-től és nem Allen a vezetékneve, hanem Garrick és a szülei ott Jayként nevezték el. Érdekességként megjegyezném, hogy az 1990-es Flash sorozatban Barrynek (akit egyébként John Wesley Shipp alakított) volt egy testvére, akit Jay Allennek hívtak.

 

filmfan---garrick.jpg

 

Egyébként Jay Garrick a képregényekben egy idősebb karakter, ez is alátámasztja, hogy Henry Allen az igazi speedster a vasmaszk alatt. Sokaknak az szúr szemet az elmélettel kapcsolatban, hogy amikor Barry az Earth 2-n járt, akkor felhívta telefonon az édesanyját és a készüléken szerepelt az „anya és apa” felirat. Ám senki sem mondta, hogy az Earth 2-n is Henry Barry apja, úgyhogy ez az ellenvetés nem állja meg a helyét. Az biztos, hogy még két hetet várnunk kell ahhoz, hogy lehulljon a lepel a vasmaszkos ember kilétéről, de addig több ilyen teóriás cikkre is számíthattok.